Schooleigen werkboeken

De beste (LOB)-werkboeken maak je zelf


Demo beschikbaar vanaf december 2023

Omdat elke school uniek is 

Schooleigen werkboeken

maak je met

Werkboekstudio

Maak je schooleigen (LOB) werkboeken met de Werkboekstudio van Talenteon. Ontwikkel je eigen opdrachten en voeg ze toe aan je werkboek. Geef je leerlingen toegang tot je schooleigen werkboeken. 
Wil je gebruik maken van kant-en-klare LOB-opdrachten? Gebruik dan de LOB-opdrachtenbibliotheek en maak een mix van bestaande opdrachten en eigen materiaal.


digitaal

LOB-opdrachten bibliotheek

Kies uit een bibliotheek met meer dan 100 speelse opdrachten, testen en spellen die de leerlingen motiveren om in gesprek te gaan over de toekomst. Deze opdrachten zijn allemaal gelabeld op loopbaancompetentie(s), onderwijstypes, tijdsduur en vorm (zelfstandig, groepsverband, etc.). Zo vind je snel de juiste opdrachten voor jouw leerlingen. Daarnaast bevat elke opdracht een gebruiksinstructie voor docenten.


digitaal


Instructievideo's

Korte instructiefilmpjes in de Talenteon opdrachten laten leerlingen zien hoe ze de opdrachten kunnen uitvoeren en waaróm de opdracht belangrijk is. Waarom het bijvoorbeeld belangrijk is om je netwerk in kaart te brengen of om meer inzicht te krijgen in verschillende beroepen.


digitaalLoopbaandossier

De Schooleigen werkboeken kun je goed combineren met het Loopbaandossier. Hierin verzameen leerlingen loopbaangerelateerde ervaringen op hun persoonlijke tijdlijn. Lees meer over het Loopbaandossier.


digitaalErvaren staat centraal

Ervaringen opdoen is een goede manier om te ontdekken wie je bent, wat je kan en wat je wilt. Daarom staan er in de opdrachtenbibliotheek kant-en-klare opdrachten die leerlingen voorbereiden en laten evalueren op activiteiten zoals voorlichtingen, open dagen, meeloopdagen en stages. 

Wat heb je nodig?

 Wil je met het schooleigen werkboeken aan de slag? Dan heb je onderstaande producten nodig. 
Klik op het product en bestel ze eenvoudig in onze webshop.

Leerling account

Voor elke leerling

Werkboekstudio

Schoollicentie

Met of zonder LOB-opdrachtenbibliotheek

Docent account

Voor elke docent

Op maat gemaakt

Heb je behoefte aan schooleigen materialen maar heb je zelf geen tijd om deze in de digitale omgeving te zetten? Of wil je een schooleigen ervaring laten maken voor het Loopbaandossier? Het kan allemaal! Wij helpen je graag bij het maken van de beste materialen voor jouw school. Neem contact met ons op om samen te kijken naar de mogelijkheden. 

Neem contact op

Combineer je schooleigen methode met...

woman taking photo during daytime

Loopbaandossier

Verzamel al je loopbaanervaringen op je persoonlijke tijdlijn.

Portfolio

Laat zien waar je trots op bent! Binnen school of in je vrije tijd.

Profielmap

Vergelijk je persoonlijke profiel met verschillende MBO-opleidingsprofielen.

Gesprekstools

Voer gestructureerde loopbaangesprekken en vergroot de ouderbetrokkenheid met deze handige gesprekstools.

Voer gestructureerde 
loopbaangesprekken

De Loopbaangesprekswaaier helpt mentoren om gestructureerde loopbaangesprekken te voeren met hun leerlingen. Hierin komen de vijf loopbaancompetenties aan bod. 

Ontdek meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij versturen maandelijks een nieuwsbrief en houden deze altijd interessant. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Bedankt voor je inschrijving !

Je wordt nu geïnformeerd over het laatste nieuws.