Over ons


Talenteon is een educatieve uitgeverij gespecialiseerd in Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Wij ontwikkelen en verkopen papieren en digitale onderwijsmethoden die leerlingen helpen bij het maken van een profiel- en studiekeuze. Dit doen wij in eigen beheer en in samenwerking met professionals in de onderwijspraktijk. Naast de lesinhoud ontwikkelen en leveren wij tevens een eigen online leeromgeving. Hierdoor kunnen wij goed inspelen op inhoudelijke en technische klantvragen.

Wie zijn wij?

Pentcho Bodegom

Oprichter en eigenaar

Van oorsprong is Pentcho bioloog. Tegenwoordig is hij ondernemer en uitgever. Vanuit zijn passie voor het onderwijs begon zijn carrière in 1999 bij de Wageningen Universiteit. In 2001 stond Pentcho aan de wieg van een onderwijs ICT-bureau waarin onderwijsapplicaties ontwikkeld werden. Na 15 jaren met vele prachtige projecten werd het tijd om de opgebouwde ervaring te benutten ten behoeve van een zelfstandige Educatieve Uitgeverij, Talenteon.

"Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik het als een gemis ervaren dat er geen doelgericht LOB-onderwijs was. Ik heb nooit stil gestaan bij wat ik wilde doen na mijn opleiding. Gelukkig heeft dit bij mij niet geleid tot een groot tijdverlies of motivatieproblemen maar voor een groot aantal leerlingen is dit een kostbare zaak. Met Talenteon wil ik een existentiële bijdrage leveren aan de loopbaan van leerlingen in het voortgezet onderwijs."

Cora Houweling

Docente biologie en auteur Talentenmap

Cora is docent biologie op het Ubbo Emmius in Winschoten en voormalig decaan VMBO. Cora is projectleider van het plusdocument, met de ambitie om deze in het hele onderwijs te integreren. "Als mbo-scholen weten wat een plusdocument is, hechten ze er ook meer waarde aan." Als auteur en dagelijks gebruiker van de Talentenmap, heeft ze goed zicht op wat werkt en wat niet. Samen met Inez en Talenteon blijft ze de producten die LOB ondersteunen ontwikkelen en verbeteren.

Maarten Hoftijzer

Medewerker techniek en administratie

Maarten studeerde af in Aquaculture and Marine Resource Management aan Wageningen Universiteit. Bij Talenteon houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van nieuwe content voor de Talentenmap en  het Loopbaandossier op wensen van Cora en Inez. Daarnaast assisteert hij Pentcho bij programmeerwerk en het werkend houden van de online leeromgeving. Tussendoor heeft hij zich ingezet op het gebied van koraalonderzoek op Curaçao waar hij werkte aan het behoud van ernstig bedreigde koraalsoorten.

Inez Barmentloo

Decaan vmbo en auteur Talentenmap

Inez is docent voor Zorg en Welzijn en decaan VMBO op de CS Vincent van Gogh school in Assen. Ze was jarenlang trainer voor het kenniscentrum NVS-NVL (nu BiOND) in het verwerven en verbeteren van kennis en vaardigheden van decanen en leerlingbegeleiders ten behoeve van hun professionaliteit. Ze is auteur van de Talentenmap en LOB-expert bij Talenteon. 
“Ik vind het leuk en belangrijk om bij te dragen aan het ontwikkelen van loopbaancompetenties bij leerlingen. Al onze opdrachten zijn geschikt om over in gesprek te gaan. En gesprekken voeren is bij LOB heel erg belangrijk. Door op school een mooi en gevarieerd LOB-pakket aan te bieden, draag je bij aan de kansengelijkheid voor leerlingen. Dat kan met Talenteon. En dat vind ik erg belangrijk”.
 

Monique Zwinkels

Medewerker ontwikkeling en marketing

Monique is afgestudeerd in Voeding en Gezondheid aan de Wageningen Universiteit. In de jaren daarna merkte ze dat ze meer voelde voor het onderwijs dan voor het onderzoek. Bij Talenteon werkt ze aan de ontwikkeling van de materialen en aan marketing. Naast haar werk bij Talenteon geeft ze dansles en voedseleducatie lessen.

"Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het is om jezelf goed te leren kennen en te zoeken naar werk dat je energie geeft. Dat motiveert mij om een bijdrage te leveren aan de loopbaanontwikkeling van leerlingen in het voortgezet onderwijs."