Het Portfolio

Al je prestaties op één plek


Vraag een proefaccount aan

Laat zien waar je trots op bent. 

Wat is een Portfolio?

Het Portfolio is een verzamelplaats van zichtbare resultaten van leerlingen. Hierin presenteert de leerling wie hij is, wat hij wil en wat hij kan. Vaak wordt een portfolio gekoppeld aan leerdoelen op het gebied van kennis, houding en vaardigheden. De resultaten of bewijzen hiervan kunnen leerlingen toevoegen aan hun Portfolio. Zo wordt de voortgang en ontwikkeling van de leerling zichtbaar. Dat geeft zelfvertrouwen!

Het portfolio is ontworpen voor loopbaanoriëntatie en begeleiding (LOB), maar kan ook ingezet worden voor andere vakken zoals tekenen, muziek of lichamelijke opvoeding. Eigenlijk voor elk vak waarbij het motiveert om prestaties vast te leggen.

One size fits all?

Dat bestaat niet! Daarom heeft Talenteon in samenwerking met scholen, voor elk onderwijstype een passend portfoliosysteem ontwikkeld. Immers, elk onderwijstype stelt specifieke eisen aan het portfolio en elke school heeft wensen ten aanzien van de inrichting.

Een mooi voorbeeld hiervan is het portfolio van het praktijkonderwijs. Het is een verplicht onderdeel van het diploma, stelt hoge eisen aan het gebruiksgemak en moet aansluiten op de schoolpraktijk. Alleen dan vinden leerlingen en begeleiders eenvoudig hun weg.

Vmbo en mavo leerlingen kunnen toe met wat minder sturing. Havo en vwo leerlingen bepalen zelf welke items zij willen opnemen in hun portfolio.

Waarom het Portfolio?

Voor al je prestaties

In het portfolio kunnen leerlingen niet alleen prestaties toevoegen die ze voor school hebben geleverd, maar ook prestaties die ze in hun vrije tijd hebben geleverd en waar ze trots op zijn!

Eenvoudig in gebruik

Door de gebruiksvriendelijke en intuïtieve vormgeving kunnen leerlingen zelfstandig items toevoegen aan het portfolio. Foto's vanaf hun telefoon kunnen ze gemakkelijk toevoegen door middel van een QR-code. 

Leerlingportfolio's inzien

Via overzichten kunnen docenten de portfolio's en de afzonderlijke items snel inzien en beoordelen. Wel zo handig als je de voortgang wilt bewaken.

Breed inzetbaar

Van schoolresultaten tot stage-opdrachten, van voetbalprestaties tot teken-opdrachten. Je kunt het allemaal kwijt in het portfolio van Talenteon. Upload je foto's, video's, geluidsfragmenten en documenten (Word, Powerpoint, PDF etc). Door de handige filters kun je gemakkelijk je prestaties voor een bepaald vak terugvinden.

Keuzemenu op maat

Met een op maat gemaakt schooleigen keuzemenu herkennen leerlingen eenvoudig wat ze mogen of moeten toevoegen. Daarbij is het ook nog eens aangepast per leerjaar/fase waardoor een leerling niet verdwaalt in het keuzemenu.

Exporteren

Je kunt het portfolio eenvoudig exporteren naar een zip-bestand.


Impressie van het Portfolio

Wat heb je nodig?

 Wil je met het Portfolio aan de slag? Dan heb je onderstaande producten nodig. 
Klik op het product en bestel ze eenvoudig in onze webshop.

Leerling account

Voor elke leerling

Portfolio

Voor elke leerling

Docent account

Voor elke docent

Nieuwsgierig? Vraag een gratis proefaccount aan.  

Combineer het Portfolio met...

Schooleigen werkboeken

Maak je eigen (LOB-)werkboeken met behulp van kant-en-klare en eigen opdrachten.

Talentenmap

Ga direct aan de slag met een complete LOB-methode. Papier of digitaal.

Profielmap

Vergelijk je persoonlijke profiel met verschillende MBO-opleidingsprofielen.

Vergroot ouderbetrokkenheid

Geef leerlingen de handvatten om goede loopbaangesprekken te voeren aan de keukentafel. Dit kan zijn met ouders/verzorgers maar ook met andere familieleden.

Bekijk de ​​​​ folder


Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wij versturen maandelijks een nieuwsbrief en houden deze altijd interessant. Je kunt je op elk moment weer uitschrijven.

Bedankt voor je inschrijving !

Je wordt nu geïnformeerd over het laatste nieuws.