Op zoek naar een stageplaats

De kerstvakantie is weer achter de rug en we zijn alweer een aantal weken terug op school. Voor de examenjaren de hoogste tijd om een keuze te maken voor een vervolgopleiding. Andere leerlingen zijn misschien op zoek naar een stage. In deze nieuwsbrief lees je hoe jij je leerlingen hierbij kunt helpen.

Op zoek naar een stageplaats

Veel leerlingen vinden het moeilijk om contact op te nemen met een mogelijke stageplaats. Ze vinden het spannend om de telefoon te pakken en het bedrijf te bellen. Wat moet ik zeggen? Gaan ze mij dingen vragen? Om deze leerlingen te helpen hebben wij een voorbeeld van een telefoongesprek ontwikkeld. Dit voorbeeld is onderdeel van de Talentenmap en geeft leerlingen handvatten om het gesprek voor te bereiden en te bellen met een potentiële stageplaats.Download voorbeeld telefoongesprek

Benieuwd naar de volledige opdracht? Vraag een gratis proefaccount aan!


Intakespel actie


Vóór 1 april moeten vmbo-leerlingen zich aanmelden voor een mbo-studie in het volgende jaar. Hebben jouw leerlingen al een keuze gemaakt? Kunnen ze ook uitleggen waaróm ze voor deze opleiding kiezen? Gebruik het intakespel om je leerlingen goed voor te bereiden op een vervolgopleiding. In dit spel wordt de leerling uitgedaagd om de ander te vertellen over zijn motivatie en waarom hij geschikt is voor deze opleiding. Op een speelse, maar toch serieuze manier maakt het intakespel leerlingen bewust van de vragen die belangrijk zijn voor het kiezen van een vervolgopleiding.


Bestel het intakespel en krijg tijdelijk tot wel 40% stapelkorting
Deze actie loopt tot eind maart 2024.


Per spel €12,50

Vanaf 5 stuks €8,50 per spel

Vanaf 10 stuks €7,50 per spel

Bestel nu

Meer informatie

Gratis Kwaliteitenhappertje