De beste LOB-methode maak je zelf


De beste LOB-methode maak je zelf!

Een paar maanden geleden hebben wij een onderzoek uitgevoerd onder VSO, PrO en vmbo scholen en gevraagd naar hun behoefte op het gebied van LOB. We waren positief verrast door de bereidheid en de feedback van de decanen en LOB-coördinatoren. Nogmaals dank daarvoor! Vol inspiratie zijn wij aan de tekentafel gaan zitten.

In deze blog vertellen we je graag over de uitkomsten van het onderzoek en onze nieuwe ontwikkelingen.


Elke school is uniek

In alle gesprekken werd duidelijk dat elke school uniek is. Iedere school heeft een eigen mengeling van leerlingen, docenten, visies, afspraken en LOB-activiteiten. Die veranderen ook nog eens over de tijd heen. Het resultaat: Er is niet één LOB-methode die  perfect aansluit op de behoefte van iedere school.

Een schooleigen methode

Vanaf komend schooljaar kun je daarom bij ons, naast de Talentenmap, ook kiezen om een schooleigen methode samen te stellen. Dat doe je met onze nieuwe Werkboekstudio en Opdrachtenbibliotheek! Hiermee maak je schooleigen (LOB) werkboeken. Vul de werkboeken met Talenteon opdrachten of maak ze gemakkelijk zelf met de Werkboekstudio.

Combineer je schooleigen werkboeken met ons Loopbaandossier en onze handige loopbaangesprekswaaiers voor de perfecte LOB-methode.

Meer weten over de Werkboekstudio en Opdrachtenbibliotheek? 

Lees meer


Nieuwe prijssamenstelling digitale producten

Bij de introductie van de Werkboekstudio hebben we opnieuw gekeken naar de prijssamenstelling van onze digitale producten. Voorheen zat de prijs van een gebruikeraccount verwerkt in de productprijs. Nu werken we met een vaste prijs voor een gebruikeraccount en voeg je de afzonderlijke onderdelen voordelig toe. Wil je schooleigen werkboeken gaan maken en gebruiken, dan bestel je de Werkboekstudio, leerling- en docentenaccounts. Desgewenst voeg je het Loopbaandossier en/of het Portfolio toe. 

Wil je gebruik maken van de Talentenmap, dan bestel je wederom leerling- en docentenaccounts en voeg je de Talentenmap toe. Desgewenst voeg je het Loopbaandossier, Porfolio en docentenhandleidingen toe. 

Het voordeel is dat wanneer je meerdere producten afneemt je per gebruiker maar één keer voor het gebruikeraccount betaalt. Je krijgt zo direct een stapelkorting.

Benieuwd naar onze nieuwe prijzen? 

Bekijk onze producten en prijzen voor 2023


Op zoek naar een stageplaats